Fotogalerij (2)


Naar pagina12345678
 

Kees Veenenbos maakte deze opname in de omgeving van Szombathely in Hongarije. De foto toont talrijke sikkeltjes van de gedeeltelijk verduisterde zon, zoals deze door het bladerdak op een weg werden geprojecteerd.

Monique van Boxtel maakte deze opname van de geheel verduisterde zon bij Gmunden in Oostenrijk. De bewolking beperkte het zicht op het eigenlijke spektakel, maar voegde wel een fraai kransverschijnsel rond de zon toe.

Peter Gude maakte deze foto met een 150mm telelens op Kodak Color Gold 100 (1 sec belichtingstijd).De lokatie was iets onder Rethel (boven Reims), Noord-Frankrijk.Ongeveer 5 minuten voor de totaliteit brak de bewolking iets, waardoor enkele minuten later deze onheilspellende opname van de diamantring kon worden gemaakt.

Eric van Tilburg maakte deze fraaie fish-eye opname: links onder de zon is de heldere planeet Venus te zien.

Paul Colenbrander maakte deze kleurrijke opname van de verduisterde zon te St.Piere en Port - Frankrijk (ongeveer 10 km boven Fecamp).Apparatuur: Praktica MTL-3; Fuji Color 100 ASA; 200 mm lens met convertortot 400 mm (f/16); belichting 1 sec. Duidelijk zichtbaar zijn de talrijke protuberansen aan de rand van de zon. Door de verhoogde zonneactiviteit waren er bij deze eclips veel meer van deze 'uitstulpingen' te zien dan bij de verduistering in februari 1998.

Fraaie opname van de corona tijdens de totaliteit, gemaakt door Clemens Roozendaal. Locatie: Douaumont (Frankrijk).

Naar pagina12345678
 
Terug naar inhoudsopgave Maanschaduw vanuit de ruimte